NoMoreC WIL SAMEN MET DE HOMOGEMEENSCHAP

HET AANTAL NIEUWE HEPATITIS C-INFECTIES VERMINDEREN

Help bij uniek onderzoek

Heb jij hepatitis C gehad en woon je in de regio Amsterdam? Doe dan mee aan de ICECREAM-studie

Sommige mannen hebben de pech om na genezing van hepatitis C nogmaals tegen het virus aan te lopen. Dit wordt ook wel een herinfectie genoemd. Wil jij de kans hierop verkleinen? De ICECREAM-studie onderzoekt welke ondersteuning goed werkt. ICECREAM is een ‘zusje’ van NoMoreC. Wij vinden dit een belangrijke studie en hopen van harte dat je deel wilt nemen.

Wat is ICECREAM?

ICECREAM is een studie van GGD Amsterdam waarin mannen worden ondersteund om de kans op een herinfectie van hepatitis C te verminderen en verspreiding van het virus tegen te gaan. Daar heb jij zelf ook profijt van.

Wat gebeurt er?

Er komen drie verschillende groepen. Groep 1 krijgt online ondersteuning via een handige app, groep 2 krijgt vier testen om thuis op hepatitis C te kunnen testen en groep 3 krijgt zowel online ondersteuning als de thuistesten. Je wordt 6 maanden na start van de studie door middel van loting ingedeeld in één van de groepen. Van tevoren is dus niet bekend in welke groep je valt. Daarnaast word je gevraagd ieder half jaar een vragenlijst in te vullen.

Hoeveel tijd kost het?

ICECREAM vraagt je om één keer langs te komen bij GGD Amsterdam, om je deelname te registeren. Als je hiv hebt, dan kan dit ook via je hiv-behandelcentrum in Amsterdam. Na het eerste registratiebezoek zijn er geen bezoeken nodig: alle onderdelen van de studie voer je thuis uit en kosten niet veel tijd. De studie duurt 24 maanden. Klik hier om meer te lezen over het onderzoek.

Wanneer kan je meedoen?

Je kan meedoen als je in de omgeving van Amsterdam woont en eerder hepatitis C hebt gehad.

Meld je aan

Wil je meedoen? Heb je nog vragen? Neem contact op met ICECREAM-onderzoeker Kris Hage via ICECREAM@ggd.amsterdam.nl of 020-5555049. Alvast heel veel dank.