Procesevaluatie

De Toolbox van NoMoreC helpt met het verkleinen van de kans van op hepatitis C. De doos wordt door de gebruikers goed gewaardeerd:

  • Bij een evaluatie gaf 78% van de mannen die de Toolbox ontvingen aan producten uit de doos te hebben gebruikt.
  • 84% is van plan in de toekomst de producten uit de Toolbox te gebruiken.
  • 91% zou de Toolbox aanbevelen aan anderen.

 

Lees meer

In de diepte-interviews vertellen mannen dat het prettig is dat zij door de Toolbox (meer) kennis hebben van hepatitis C. De Toolbox is met name geschikt om thuis te gebruiken. De doos is volgens veel mannen te groot om mee te nemen op een date. Sommigen lossen dit op door afzonderlijke producten los mee te nemen.

NoMoreC gaat na de pilot in Amsterdam landelijk uitrollen naar andere plaatsen in Nederland waar vaker hepatitis C onder MSM wordt gevonden. De Toolbox-interventie neemt hierbij een centrale plaats in: alle soa-poli’s en hiv-behandelcentra die benaderd worden voor de landelijke uitrol krijgen Toolboxen toegezonden. Net zoals de afgelopen drie jaar al gebeurde op bij de Amsterdamse soa-poli en de hiv-behandelcentra.

Het project is volgens planning verlopen. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit de community kon de Toolbox goedkoop gehouden worden (30 euro per doos). Binnen negen maanden was de Toolbox samen met de community ontwikkeld en ingepakt.

Inmiddels zijn er weer 300 dozen ingepakt en gaan we weer vol enthousiasme verder!

Dit bericht is geplaatst op 11-11-2021

Terug