FAQ

NOMOREC

FAQ

De Toolbox
 • Welke producten zitten er in een Toolbox?

  De NoMoreC Toolbox bevat voorbeelden van producten die je kunnen helpen om de kans op overdracht van hepatitis C te verkleinen. Niet alle producten in de Toolbox hoeven bij jouw seksualiteitsbeleving te passen. Naast een brochure met beknopte informatie over NoMoreC en instructiekaarten over desinfectie van handen/ onderarmen en van dildo's/toys, vind je diverse producten in de Toolbox. Ga naar Bekijk de inhoud om te zien wat erin zit. 

 • Hoe groot is de Toolbox?

  De afmeting van de Toolbox is 32,5 x 25,5 x 10,5 cm. De Toolbox past makkelijk in een standaard plastic draagtas van de supermarkt en de meeste mannen zullen hem onder de arm kunnen dragen.

 • Hoeveel kost de Toolbox?

  De Toolbox kan gratis worden afgehaald bij een van de deelnemende locaties (maximaal 1 per persoon). Als je de Toolbox wilt bestellen via de NoMoreC webshop (maximaal 1 per persoon), dan betaal je alleen de verzend- en administratiekosten (7,60 euro).

 • Hoeveel Toolboxen kan ik krijgen?

  Of je de Toolbox nu afhaalt of bestelt, het maximaal aantal is 1 per persoon. Er zijn tot nu 700 exemplaren van de Toolbox gemaakt. We willen zo veel mogelijk mannen kennis laten maken met de NoMoreC Toolbox. Dat is uiteindelijk ook in jouw belang: hoe minder mannen hepatitis C oplopen, hoe minder groot de kans dat jij het krijgt.

 • Waar kan ik een NoMoreC Toolbox ophalen?

  De Toolbox kan worden afgehaald bij een van de deelnemende fetisj-shops in Amsterdam. Dit zijn: Black Body, Underground Fetish, Mister B, en RoB. Ook kun je naar de Condomerie en Mainline. Voor adressen zie Haal de Toolbox in huis. Verder kun je terecht bij de soa-poli van GGD Amsterdam, Zaandam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Limburg-Noord en bij Amsterdamse hiv-behandelcentra. Vraag de verpleegkundige ernaar.  

 • Hoe bestel ik een Toolbox?

  Je kunt de Toolbox bestellen (maximaal 1 per persoon) via de webshop van NoMoreC. Ga naar Haal de Toolbox in huis. Je betaalt dan alleen € 7,60 verzend- en administratiekosten. Je gegevens worden verzonden via een beveiligde verbinding. De Toolbox wordt opgestuurd in een neutrale, discrete verpakking.

 • Ik woon niet in Nederland. Kan ik de Toolbox toch bestellen?

  Nee helaas niet. De Toolbox kan alleen worden verzonden naar adressen in Nederland.

 • Hoe is de NoMoreC Toolbox tot stand gekomen?

  De Toolbox is ontwikkeld in samenwerking met mannen uit de homogemeenschap. Zij hebben aangegeven welke producten niet in de Toolbox hoeven, omdat de meeste mannen die wel thuis in het aanrechtkastje hebben staan, of die makkelijk te krijgen zijn. Denk hierbij aan afwasmiddel en huishoudchloor. Van producten die minder makkelijk verkrijgbaar zijn, of waarvan niet iedereen zeker weet of ze voldoende werkzaam zijn tegen hepatitis C, zagen de mannen wel graag een sample in de Toolbox. Vooral over de juiste desinfectiemiddelen bestaat verwarring. De uiteindelijke producten zijn geselecteerd in overleg met professionals. Het inpakken van de dozen is gebeurd in samenwerking met mannen uit de gay community.

 • Kan ik de producten die in de Toolbox zitten ook los bestellen?

  Veel producten in de Toolbox kun je los kopen of bestellen. Ga naar Losse items bestellen.

 • Hoe gebruik ik de producten uit de Toolbox?

  De verschillende producten in de Toolbox dragen elk op een eigen manier bij aan het verkleinen van het risico op hepatitis C-overdracht. Sommige producten spreken voor zich. Andere producten, zoals de desinfectiemiddelen in de Toolbox, zijn voorzien van een sticker met de gebruiksaanwijzing. De instructievideo’s over desinfectie kan je bekijken op NoMoreC.nl/desinfectie.