FAQ

NOMOREC

Bestelinformatie C-test

Betaalmethode

Je betaalt via IDEAL. Deze betaalmethode is mogelijk voor iedereen met een Nederlandse bankpas. Bij deze betaalmethode kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank.

 

De verpakking van het testpakket

Het testpakket wordt verstuurd in een witte luchtkussen envelop zonder opdruk van de afzender. Het testpakket past gewoon door de brievenbus.

 

De verzending van het testpakket

Het testpakket wordt verstuurd via standaardbrievenbuspost. Kijk voor meer informatie op www.postnl.nl

 

Kan ik een bestelling laten afleveren in het buitenland?

Nee, het is op dit moment nog niet mogelijk om een testpakket te laten versturen naar een adres in het buitenland.

 

Kan ik een bestelling laten plaatsen op een postbusadres?

Ja, het is mogelijk om een postbusadres te gebruiken voor het afleveren van het testpakket.

 

Kan ik mijn bestelling afhalen in plaats van per post laten verzenden

Nadat je online de C-test hebt besteld kun je deze afhalen bij GGD Amsterdam (soapoli), de Condomerie, Underground Fetish, apotheek Medicijnman de Castro, apotheek Centraal, apotheek Leidsesstraat of apotheek DC Klinieken Valeriusplein. We vragen je van tevoren aan te geven waar je de C-test wilt ophalen.

 

Retourneren

Eenmaal geopend, kan het testpakket niet meer teruggestuurd worden. Indien je het testpakket ongeopend laat, dan heb je recht op een bedenktijd van 7 dagen. Vooraf aan retourneren dien je toestemming te vragen via het contact-formulier op deze website of via info@NoMoreC.nl

 

Kan ik de C-test ook in een winkel kopen?

Het is mogelijk om  de C-test om op de volgende locaties te kopen:

Voordat je de test kunt gebruiken, moet je hem eerst op je naam registreren. Dan doe je via de button registreren op de pagina Thuistesten met de C-test.

De C-test

Hoe ontvang ik de uitslag van de test?

Je krijgt een e-mail dat de uitslag bekend is. Vervolgens kun je het resultaat inzien, door in te loggen op NoMoreC.nl met je ID Code, wachtwoord en de code die je krijgt van Google Authenticator. Klik daarna op "Mijn testuitslag".

 

Hoe snel krijg ik de uitslag van de test?

Binnen 10 dagen ontvang je de uitslag.

 

Wat gebeurt er als ik een positieve uitslag heb?

Als je uitslag positief is kun je een verwijsbrief uitprinten. Met deze brief kun je naar de huisarts, soa poli van GGD Amsterdam of je internist. De test zal daar nogmaals uitgevoerd worden om de uitslag te bevestigen. Heb je vragen over je testuitslag of wil je overleggen met een NoMoreC verpleegkundig specialist? Bel ons op werkdagen tussen 8:30-17:00 op 020-566 9111, vraag naar sein 595 60.

 

Kan ik advies krijgen over wat ik moet doen als ik een positieve uitslag heb?

Ja, je kunt hierover bellen met een NoMoreC verpleegkundig specialist. Bel ons op werkdagen tussen 8:30-17:00 op 020-566 9111, vraag naar sein 595 60. We kunnen de vervolgstappen met je bespreken.

 

Wie kan mijn uitslagen inzien?

Jij kan alleen het resultaat inzien. De uitslag wordt bij jouw nummer ingevoerd door een medewerker van het laboratorium, maar hij/zij kan jouw naam en adres gegevens niet inzien.

 

Is deze test service vertrouwelijk?

Ja! Elke stap in het proces is vertrouwelijk, vanaf het invullen van de vragenlijst worden jouw gegevens in een zeer goed beveiligde omgeving opgeslagen onder een unieke inlog code (dit is niet je naam). Ons systeem wordt gehost op servers van het AMC en hebben dezelfde kwaliteit en beveiliging als AMC patiënten gegevens. Dit betekent dat de data zeer veilig opgeslagen worden. De envelop waarin de test wordt verstuurd is een witte envelop zonder logo of afzender. Het is dus voor anderen niet te zien wat er in het pakket zit.

 

Wordt de uitslag gedeeld met mijn huisarts of internist?

Nee, de uitslag wordt niet gedeeld. Bij een positieve uitslag kun je een verwijsbrief uitprinten waarmee je naar de huisarts of internist kunt gaan.

 

Zijn de gegevens die ik invoer op NoNoreC.nl veilig/beschermd?

Ja, de website draait op een zeer veilige server van het AMC. De gegevens die je invoert worden op dezelfde manier opgeslagen als persoonlijke medische gegevens. Daarom zijn je gegevens in elk stadium beschermd; van het plaatsen van je bestelling tot het opvragen van de uitslag.

 

Waarom zou ik de test doen?

Omdat testen de enige manier is om zeker te weten of je geïnfecteerd bent of niet met het hepatitis C virus. Als je weet dat je hepatitis C hebt opgelopen kan je je snel laten behandelen en voorkom je ook dat je het overbrengt op anderen.

 

Wanneer moet ik de test doen?

Wij adviseren om 14 dagen nadat je mogelijk risicovolle seks hebt gehad, voor het eerst de C-test te doen.

 

Kan ik de test gebruiken als ik al eens hepatitis C heb gehad?

Ja, de C-test is een RNA test die virusdeeltjes in het bloed meet. Ook als je een hepatitis C infectie hebt doormaakt zal deze test een nieuwe infectie kunnen aantonen.

 

Hoe lang kan ik de C-test bewaren?

Je kunt de C-test een jaar lang op een droge plaats bewaren.

 

Hoeveel kost de test?

De C-test is €25,-. Een abonnement is €80, voor 4 x de C-test.

Thuisafname van de test

Moet ik mijn handen wassen voor het afnemen van de bloedspots?

Ja, het is belangrijk dat je handen schoon zijn zodat het bloedmonster niet vervuild wordt. Je wast daarom je handen met warm water en zeep voor je je vinger aanprikt.

 

Kan ik de bloedspot kaart versneld laten drogen?

Nee, het is belangrijk dat de bloeddruppels langzaam aan de lucht bij kamertemperatuur drogen. Door de kaart op de verwarming te laten drogen of een föhn te gebruiken wordt het RNA afgebroken en kan het virus niet meer aangetoond worden. Door versneld te drogen kan de test een negatieve uitslag geven, terwijl hij eigenlijk positief zou moeten zijn.

 

Waarom moet ik mijn vinger desinfecteren?

Je desinfecteert je vingertopje om te voorkomen dat er onzuiverheden in het bloedmonster komen. Het is wel belangrijk dat de alcohol volledig verdampt is en dat je huid droog is voordat je je vingertopje aanprikt.

 

Waarom mag ik de cirkels op het papier niet met mijn vingers aanraken?

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de het filterpapier niet aangeraakt wordt. Als je met je vingers het papier aanraakt kun het bloedmonster vervuild raken.

 

Is het nodig om alle 5 de cirkels op de bloedspot kaart te vullen?

Ja, het is belangrijk dat je alle cirkels op de kaart helemaal vult. Als je de cirkels niet helemaal vult is er niet genoeg bloed om de analyse goed uit te kunnen voeren.

 

Ik krijg niet genoeg bloed uit mijn vinger. Wat kan ik doen?

Lees de instructies goed door en bekijk de instructie video. Het is belangrijk dat je handen goed warm zijn. Je kunt je armen een paar keer naar beneden zwaaien en je handen goed warm wrijven. Het kan ook helpen om de afname staand te doen in plaats van zittend.

 

Wat kan ik doen, als het bloed niet meer stroomt, maar de cirkels zijn nog niet allemaal gevuld?

Je kunt een tweede vinger aanprikken. Er zitten 2 prikkers in het testpakket. Voordat je de tweede vinger aanprikt, zorg er voor je handen goed warm zijn. Voor tips kun je de instructievideo bekijken.

 

Kan ik de prikker meer dan 1 keer gebruiken?

Nee, de prikkers zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Als de prikker gebruikt is wordt hij automatisch vergrendeld. Het testpakket wordt geleverd met 2 prikkers. Als je een tweede vinger wil aanprikken gebruik dan een nieuwe prikker.

De Toolbox

Welke producten zitten er in een Toolbox?

De NoMoreC Toolbox bevat samples van producten die je kunnen helpen om de kans op overdracht van hepatitis C te verkleinen. Niet alle producten in de Toolbox hoeven bij jouw seksualiteitsbeleving te passen. Naast een brochure met beknopte informatie over NoMoreC en een instructiekaart over desinfectie van handen en onderarmen, vind je diverse producten in de Toolbox. Ga op de homepage naar "NoMoreC Toolbox bestellen" en klik op "Lees meer" om de lijst met producten te zien.

 

Hoe groot is de Toolbox?

De afmeting van de Toolbox is 32,5 x 25,5 x 10,5 cm. De Toolbox past makkelijk in een standaard plastic draagtas van de supermarkt en de meeste mannen zullen hem onder de arm kunnen dragen.

 

Hoeveel kost de Toolbox?

De Toolbox kan gratis worden afgehaald bij een van de deelnemende locaties (maximaal 1 per persoon). Wel vragen we om je e-mailadres achter te laten, zodat we je op een later tijdstip kunnen uitnodigen om een vragenlijst in te vullen, om te zien hoe de doos je is bevallen. Zo kun jij meehelpen om NoMoreC te verbeteren. Als je de Toolbox wilt bestellen via de NoMoreC webshop (maximaal 1 per persoon), dan betaal je alleen de verzendkosten. Ook als je de Toolbox bestelt wordt je na enige tijd uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. De toolbox is vanaf 23 februari 2018 online te bestellen of op te halen.

 

Hoeveel Toolboxen kan ik krijgen?

Of je de Toolbox nu afhaalt of bestelt, het maximaal aantal is 1 per persoon. Er zijn 450 exemplaren van de NoMoreC Toolbox gemaakt. We willen zo veel mogelijk mannen kennis laten maken met de NoMoreC Toolbox, zodat zo veel mogelijk mannen weten hoe ze zich kunnen beschermen tegen hepatitis C. Dat is uiteindelijk ook in jouw belang: hoe minder mannen de pech hebben dat zij hepatitis C oplopen, hoe minder groot het risico is dat jij het krijgt.

 

Waar kan ik een NoMoreC Toolbox ophalen?

De Toolbox kan vanaf 1 maart 2018 worden afgehaald bij een van de deelnemende fetisj-shops in Amsterdam. Dit zijn: Black Body, Underground Fetish, Mr. B, en RoB.

 

Hoe bestel ik een Toolbox?

Je kunt de Toolbox bestellen (maximaal 1 per persoon) via de webshop van NoMoreC. Ga hiervoor naar de blauwe button ‘Toolbox bestellen’ op de homepage. Je betaalt dan alleen € 6,95 verzendkosten. Je gegevens worden verzonden via een beveiligde verbinding. De Toolbox wordt opgestuurd in een neutrale, discrete verpakking.

 

Ik woon niet in Amsterdam. Kan ik de Toolbox toch bestellen?

Ja, dat kan. Als je als homoman denkt dat je risico loopt op hepatitis C, dan kun je de Toolbox in de webshop bestellen (maximaal 1 per persoon). De Toolbox kan alleen worden verzonden naar adressen in Nederland.

 

Hoe is de NoMoreC Toolbox tot stand gekomen?

De Toolbox is ontwikkeld in samenwerking met mannen uit de Amsterdamse homogemeenschap. Zij hebben aangegeven welke producten niet in de Toolbox hoeven, omdat de meeste mannen die wel thuis in het aanrechtkastje hebben staan, of die makkelijk te krijgen zijn. Denk hierbij aan afwasmiddel en huishoudchloor. Van producten die minder makkelijk verkrijgbaar zijn, of waarvan niet iedereen zeker weet of ze voldoende werkzaam zijn tegen hepatitis C, zagen de mannen wel graag een sample in de Toolbox. Vooral over de juiste desinfectiemiddelen bestaat verwarring. De uiteindelijke producten zijn geselecteerd in overleg met professionals. Zo heeft het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid, onderdeel van het RIVM, uitgezocht welke desinfectiemiddelen snel en effectief werkzaam zijn tegen hepatitis C en toegelaten zijn op de Nederlandse markt, en ook gebruiksvriendelijk zijn en redelijk makkelijk verkrijgbaar. Ook het inpakken van de dozen is gebeurd in samenwerking met mannen uit de Amsterdamse gay community.

 

Kan ik de producten die in de Toolbox zitten ook los bestellen?

Veel producten in de Toolbox kun je los kopen of bestellen. Ga vanuit de homepage naar 'Haal de Toolbox in huis' voor meer informatie over de winkels, fetisj-shops en webshops waar de producten los kunnen worden aangeschaft.

 

Hoe gebruik ik de producten uit de Toolbox?

De verschillende producten in de Toolbox dragen elk op een eigen manier bij aan het verkleinen van het risico op hepatitis C-overdracht. Sommige producten spreken voor zich. Andere producten, zoals de desinfectiemiddelen in de Toolbox, zijn voorzien van een sticker met de gebruiksaanwijzing. De instructievideo’s over desinfectie kan je bekijken op NoMoreC.nl/desinfectie.