Dit zit er in de Toolbox

NOMOREC

In de gratis NoMoreC Toolbox zitten voorbeelden van middelen die je kan gebruiken om de kans op hepatitis C-overdracht te verkleinen.

De NoMoreC Toolbox is samengesteld in overleg met mannen uit de community en met gezondheidsprofessionals. Uit de gesprekken bleek dat er veel onduidelijkheid bestaat over welke desinfectiemiddelen effectief zijn tegen hepatitis C. De NoMoreC Toolbox neemt die onduidelijkheid weg. In de NoMoreC Toolbox vind je:

een informatieboekje.
 instructiekaarten over desinfectie van handen/onderarmen en van dildo’s, toys en spoelstaaf. 
een zuignapje met clip om de instructiekaarten op te hangen aan de badkamerspiegel.


Sterillium® med - 500 ml. Voor desinfectie van handen en onderarmen voordat je van partner of van rol (top/bottom) wisselt. Dit middel wordt ook in ziekenhuizen gebruikt. Het doodt hepatitis C in 30 seconden.


Blue Wonder® Desinfectie Reiniger doekjes - 80 stuks. Voor desinfectie van sling, fuck bench, speellaken enz, voordat je van partner of van rol (top/bottom) wisselt. Deze doekjes bevatten waterstofperoxide 1% en geven geen nare of gevaarlijke dampen. Hepatitis C wordt in 15 seconden gedood.


een spuitfles om te vullen met allesreinigeroplossing. Meng 2 dopjes allesreiniger in een spuitfles met water. NB: de speelplek altijd eerst reinigen voordat je desinfecteert


zwarte latex handschoenen (8x) en zwarte nitril handschoenen (8x). De nitril handschoenen kun je gebruiken bij latexallergie of als je met vet/olie wilt fisten.


zwarte condooms plus glijmiddel (2 x).


het NoMoreC 'chemsdoosje' om de kans op overdracht van hepatitis C bij het gebruiken van chems te verkleinen. Met drugsattributen in verschillende kleuren. Deel deze nooit, gebruik alleen je eigen kleur! Verder zit er in het chemsdoosje ook een naaldencontainer. Lever een volle container in bij een apotheek of bij GGD Amsterdam (als je in Amsterdam woont). 

snuifrietjes (3x). Deel deze nooit, kies je eigen kleur.

Terug