Je bezoekt soms kleinere, soms grotere seksfeesten

NOMOREC

Advies voor seksfeestjes

Je geeft aan dat je soms kleine seksfeestjes (drie à vier deelnemers) en soms grotere seksfeesten (meer dan vier deelnemers) bezoekt/houdt. Er is veel voor te zeggen om de grootte van de groep te beperken. Hoe kleiner de groep, hoe makkelijker het zal zijn om controle te houden over hepatitis C-overdracht. Je kan nog meer doen om bij seksfeesten de kans op hepatitis C te verkleinen. Kijk of de volgende adviezen bij je seksleven passen.

C WhatYouCanDo!

-Speel het liefst met bekende sekspartners en informeer vooraf of iedereen zich regelmatig test op hepatitis C
-Maak voordat je seks hebt afspraken over het verkleinen van de kans op hepatitis C-overdracht
-Zorg dat jouw spullen niet per ongeluk bij anderen gebruikt worden. Denk aan spoelstaaf, dildo’s en glijmiddel. Zet je naam of initialen op je pot/fles glijmiddel
-Zorg dat je zoveel mogelijk de contactgegevens bijhoudt van de mannen waar je seks mee hebt, en van de ‘host’. Dit in verband met eventuele partnerwaarschuwing voor hepatitis C en andere soa
-Organiseer de feestjes liever bij jou zelf thuis. Je kan dan zorgen dat alles in huis is om de kans op hepatitis C te verkleinen, bijvoorbeeld voldoende handdoeken, reinigingsmiddelen, desinfectiemiddelen, papier, handschoenen enzovoort

Toelichting

Wil jij je risico kleiner maken, speel dan het liefst met bekende sekspartners, die je erop vertrouwt dat ze zich regelmatig laten testen en je eerlijk zullen vertellen als ze hepatitis C hebben opgelopen. Met bekende sekspartners kun je makkelijker afspraken maken om de kans op hepatitis C-overdracht te verkleinen.
Informeer vooraf of iedereen zich regelmatig test op hepatitis C.

Zorg dat je zoveel mogelijk contactgegevens (liefst telefoonnummers) hebt van je sekspartners. Zorg ook dat je de contactgegevens van de gastheer (‘host’) bewaart. De kans is groot dat deze persoon de contactgegevens van alle andere gasten van de avond heeft. Dat is handig voor partnerwaarschuwing, mocht bij een van jullie hepatitis C worden gevonden.

Algemene adviezen voor anale seks

Dit onderdeel heb je misschien al eerder gelezen. Bekijk onderstaande algemene adviezen voor anale seks in ieder geval één keer.

Lees meer

 

  • Deel nooit je spoelstaaf. Aangewezen op de spoelstaaf van een ander? Weet dan hoe je deze kan desinfecteren.
  • Reinig én desinfecteer sling, speellaken of bench voordat je er als bottom plaats op neemt.
  • Ga als bottom zoveel mogelijk op je eigen handdoek Neem eventueel je eigen handdoek mee als je bij iemand anders afspreekt.
  • Gebruik altijd je eigen pot/fles glijmiddel voor jouw kont. Deel je glijmiddel niet.
  • Gebruik veel glijmiddel. Dit verkleint de kans op beschadigingen en bloedingen.
  • Test iedere 3 tot 6 maanden op hepatitis C en andere soa’s.

Waarom reinigen en desinfecteren?

Dit onderdeel heb je misschien ook al eerder gelezen. Lees in ieder geval één keer de toelichting bij Waarom desinfectie belangrijk is.