Je bezoekt doorgaans grotere seksfeesten

NOMOREC

Advies voor seksfeestjes

Je geeft aan dat je doorgaans grotere seksfeesten bezoekt of organiseert (meer dan vier deelnemers). Bij het spelen in grotere groepen is de kans groter dat het anoniemer wordt. Je weet niet of je sekspartners zich regelmatig laten testen en het je eerlijk zullen vertellen als ze hepatitis C oplopen. Ook is het lastiger om voor de seks met elkaar afspraken te maken om de kans op hepatitis C-overdracht te verkleinen. Toch kun je bij seksfeesten wel dingen doen om de kans op hepatitis C te verkleinen. Kijk of de volgende adviezen bij je seksleven passen.

C WhatYouCanDo!

-Zorg dat jouw spullen niet per ongeluk bij anderen gebruikt worden. Denk aan spoelstaaf, dildo’s en glijmiddel. Zet je naam of initialen op je pot/fles glijmiddel
-Zorg dat je zoveel mogelijk de contactgegevens bijhoudt van de mannen waar je seks mee hebt, en van de ‘host’. Dit in verband met het eventuele geval dat je anderen moet inlichten dat je hepatitis C of een andere soa hebt.
-Organiseer de feestjes liever bij jou zelf thuis. Je kan dan zorgen dat alles in huis is om de kans op hepatitis C te verkleinen, bijvoorbeeld voldoende handdoeken, reinigingsmiddelen, desinfectiemiddelen, papier, handschoenen enzovoort

Toelichting

Zorg in ieder geval dat je de contactgegevens van de gastheer (‘host’) bewaart. De kans is groot dat deze persoon de contactgegevens van alle andere gasten van de avond heeft. Dat is handig voor elkaar informeren, mocht bij een van jullie hepatitis C worden gevonden.

Algemene adviezen voor anale seks

Dit onderdeel heb je misschien al eerder gelezen. Bekijk onderstaande algemene adviezen voor anale seks in ieder geval één keer.

Lees meer

 

  • Deel nooit je spoelstaaf. Aangewezen op de spoelstaaf van een ander? Weet dan hoe je deze kan desinfecteren.
  • Reinig én desinfecteer sling, speellaken of bench voordat je er als bottom plaats op neemt.
  • Ga als bottom zoveel mogelijk op je eigen handdoek Neem eventueel je eigen handdoek mee als je bij iemand anders afspreekt.
  • Gebruik altijd je eigen pot/fles glijmiddel voor jouw kont. Deel je glijmiddel niet.
  • Gebruik veel glijmiddel. Dit verkleint de kans op beschadigingen en bloedingen.
  • Test iedere 3 tot 6 maanden op hepatitis C en andere soa’s.

Waarom reinigen en desinfecteren?

Dit onderdeel heb je misschien ook al eerder gelezen. Lees in ieder geval één keer de toelichting bij Waarom desinfectie belangrijk is.